Almanak

muziek brengt je overal

Almanak

 

Fanfare Vreugdegalm koopt de grootste grosse-caise van België.

Na veel gepalaver en ruzie binnen het bestuur van de fanfare Vreugdegalm uit Linter is er uiteindelijk beslist om de grootste grosse-caise van België te kopen. Gedurende een drietal jaren zal onze fanfare keihard moeten werken om dit tuig te kunnen betalen.

De slagwerk sectie is zeer fier en bijzonder blij om eindelijk iedereen van zijn stoel te kunnen kloppen. Er wordt nog wel gezocht naar een oplossing om deze trom te kunnen vervoeren.

De voorzitter Edgard opteerde om een trekhaak en pinkers op het gevaarte te laten monteren. Volgens de in verkeersnamespecialiste binnen onze fanfare, Supersop Sarah, mag dit volgens de Belgische wetgeving niet .....

 

Lenteconcert 21 april 2012

 

 

Het lenteconcert zal op 21 april om 20u doorgaan in OC De Linde in Neerlinter, met als thema "Swing, pop & Funk". Als gastsolist zal Chris Vandeweyer het beste van zichzelf geven op zijn trompet.

 

 

 

Italiaanse Avond 2012

 

Bedankt aan allen die geholpen hebben, komen eten zijn, en ons op één of andere manier gesteund hebben op de Italiaanse avond. Zonder jullie was het nooit zo'n succes geweest!!!

 

 

Sint-Ceciliafeest 2011!

Zaterdagavond 19 november 2011 was het weer zo ver, het jaarlijkse Sint-Ceciliafeest. Om 18u werd de misviering opgeluisterd ter herdenking van de gestorven leden van de Fanfare, waarna we met z'n allen naar de Parochiezaal van Drieslinter trokken, om daar volop te genieten van het feestmaal.

 

Daarnaast mochten we ook genieten van enkele "optredens" tussen het vele eten door: De saxofoonsectie van de Fanfare liet het beste van zich horen; Hans, Mark en Bram jamden/jazzden er op los; Johan liet zich "op z'n Grieks" gaan; en we kregen zelfs een stukje opera te horen met Lara. Kortom, het was weer een fantastisch feest.

 

 

Feest van de vrijwilliger 2011

Op vrijdagavond 14 oktober was Fanfare Vreugdegalm paraat om het Feest van de Vrijwilliger in Linter te voorzien van een vleugje muziek. Naast de fanfarewerken die wekelijks worden ingeoefend, konden de toeschouwers ook een echte première beleven, namelijk die van het Linterse Volkslied. Na dit optreden konden de muzikanten ook nog genieten van een hapje en een drankje, waarna éénieder nog een oorkonde van "verdienstelijke vrijwilliger" ontving.

 

 

Marktconcert Brussel 2011

Net als vorig jaar was het marktconcert in Brussel wederom een fantastische ervaring aangezien je niet elke dag de kans krijgt om op te treden in zo'n fantastisch decor. Het avontuur begon die dag, op 10 september, in Tienen, waar de muzikanten de trein opstapten om zich op die manier richting Brussel te begeven. Eénmaal daar aangekomen kon men nog even iets nuttigen, waarna het podium in gereedheid kon gebracht worden. Het was weer een uurtje prachtige muziek die de Fanfare tentoon spreidde, waarna alles weer netjes werd ingepakt. Daarna kreeg iedereen nog een broodje en een drankje. Tegen 19u kon men terug richting Tienen vertrekken na een gezellig dagje Brussel.

 

 

Meyboomplanting Leuven 2011

 

Ook dit jaar was de Fanfare weer van de partij op de jaarlijkse Meyboomplanting. Zoals elk jaar speelde de Fanfare enkele marsjes uit hun repertoire in het plaatselijke rusthuis, waarna de stoet gevormd werd op straat. Door de werken op het Fochplein was de route van de stoet grondig hertekend, waardoor men hoopte om de timing te respecteren, wat betekent, de boom voor 17u te planten vlak voor het stadhuis op de Grote Markt. Rond kwart na vier kwam de stoet aldaar aan, waarna een volksdansgroep de boom indanste. Tenslotte speelde de Fanfare nog enkele deuntjes op het podium op de Grote Markt, waarna de muzikanten naar huis trokken na alweer een gezellig dagje "op stap" met de Fanfare.

 

 

Kermisconcert Racour 2011

Op zaterdag 6 augustus was Fanfare Vreugdegalm uitgenodigd om op "la Fête d'été" in Racour op te treden. Alvorens het eigenlijke concert aan te vatten speelde de fanfare nog enkele bekende en minder bekende marsen aan het rusthuis van Racour. Bij het horen van die opgewekte deuntjes verscheen er op vele van de bewoners een glimlach op het gelaat, terwijl anderen zelfs mee bewogen op de muziek.

 

Na dit muzikale intermezzo ging de Fanfare al stappend van het rusthuis naar het dorpspleintje. Aldaar aangekomen kon ze aan het eigenlijke concert beginnen. Na een zestal werken begon het echter te regenen, waarna het materiaal snel diende ingeladen te worden, aangezien dit niet waterbestendig is. Op het kleine overdekte podium konden erna toch nog enkele marsen gespeeld worden, zodat het concert toch nog met een positieve noot kon eindigen.

 

Uitstap Blankenberge 2011

Op zondag 17 juli speelden we ons jaarlijkse concert te Blankenberge. Vóór en na waren de paraplu en regenjas een absolute must, maar tijdens waren de weergoden ons gunstig gezind! Waarschijnlijk hadden onze vrolijke deuntjes daar wel iets mee te maken..

 

Lenteconcert 2011 : "Vreugdegalm At The Movies!"

Op 7 mei was het weer zover: het jaarlijkse lenteconcert! De titel, Vreugdegalm At The Movies, verraadde al veel van het opzet. Tijdens het spelen werden er beelden getoond van de films waaruit de Fanfare muziek speelde. Van The Simpsons, over The Rock, naar Robin Hood tot Hairspray, elk genre van filmmuziek kwam aan bod.

 

Italiaanse avond februari 2011

In februari was het weer zo ver, het was tijd voor de jaarlijkse Italiaanse avond. Hierop werden traditiegetrouw Italiaanse gerechtjes geserveerd, zoals spaghetti en tagliatelli met zeevruchten. Daarnaast werd er ook ijs en tiramisu als dessert geserveerd.

 

Net zoals de vorige jaren was het weer een groot succes. Dit alles had natuurlijk niet kunnen gebeuren zonder de hulp van alle medewerkers, die we via deze weg nog eens extra willen bedanken voor het geleverde werk! Bedankt!

 

Huldiging Koninklijke Fanfare Vreugdegalm Linter 2011

Op maandag 3 januari 2011 werd de Koninklijke Fanfare Vreugdegalm Linter eervol gehuldigd door het Linters schepencollege, en dit niet alleen voor het behalen van de titel van Vlaams-Brabants Kampioen in de afdeling Uitmuntendheid, maar nog belangrijker, voor het 65-jarig bestaan van de Fanfare. De huldiging ging door op het gemeentehuis van Linter, gelegen te Orsmaal.

 

Ter ere van dit jubileum, en het kampioenschap, kregen alle muzikanten een oorkonde van de burgemeester overhandigd. Daarnaast hield de Fanfare ook nog een miniconcert voor het Linterse schepencollege.

 

Belgisch Kampioenschap 2010

 

Op zaterdag 4 december 2010 vond in het Lemmensinstituut te Leuven het Belgisch Kampioenschap plaats. Koninklijke Fanfare Vreugdegalm Linter werd derde in afdeling "Uitmuntendheid", na Koninklijke Fanfare Kunst Veredelt Gullegem, en Koninklijke Fanfare Eendracht Eksel. Zowel muzikanten als dirigent mogen terecht trots zijn op dit mooie resultaat, dat bereikt werd door de doorgedreven inspanningen van de afgelopen maanden.

 

Wij wensen ook de andere Fanfares een dikke proficiat met hun behaalde resultaat!

 

Resultaten Afdeling Uitmuntendheid:

 • Koninklijke Fanfare Kunst Veredelt Gullegem, 87,30%
 • Koninklijke Fanfare Eendracht Eksel, 83,30%
 • Koninklijke Fanfare Vreugdegalm Linter, 78,30%

 

St. Cecilia viering 2010

Afgelopen zaterdag, 20 november 2010, vond het jaarlijkse St. Cecilia feest van Fanfare Vreugdegalm plaats. Na een ingetogen misviering in de kerk van Drieslinter, waar overleden muzikanten werden herdacht, namen zowel muzikanten als leden deel aan het eetfestijn in het zälke in Drieslinter.

 

Er werd uitgebreid getafeld; onderstaand menu laat daar geen twijfel over bestaan:

 • Apéritief
 • Soep
 • Tagliatelli met zalm
 • Duo van varkenshaasje en kalkoentournedos met groenten en kroketten
 • Dessertenbuffet

 

Naast het vele eten, werden ook twee muzikanten extra in de bloemetjes gezet naar aanleiding van hun "staat van dienst" in de fanfare. André "de schoenmaker" Liesenborghs, en Bartel Wilms, kregen beiden een medaille (en diploma) voor respectievelijk 40 en 15 jaar dienst in Fanfare Vreugdegalm.

 

Vlamo-Orkestenwedstrijd

 

Op zondag 3 oktober 2010 werd Koninklijke Fanfare Vreugdegalm Linter provinciaal laureaat op de Vlamo-orkestenwedstrijd in de afdeling 'Uitmuntendheid'. Zowel dirigent als muzikanten mogen terecht trots zijn op dit schitterende resultaat, dat werd bereikt door enkele maanden hard labeur op de wekelijkse repetities.

 

Door dit goede resultaat mag Vreugdegalm op zaterdag 4 december 2010 deelnemen aan het Belgisch kampioenschap, dat plaatsvindt in het Lemmensinstituut te Leuven.

 

Dus... Supporters, sympathisanten, allen daarheen!

 

VBR Resultaten Orkestenwedstrijd 2010

 

Zondag 3 oktober 2010, CC De Bosuil Jezus-Eik

 

 • Claricatesse Bierbeek, open-categorie, afdeling uitmuntendheid 83,66 %
 • BB Kapelle-op-den-Bos, open-categorie, afdeling uitmuntendheid 86 %, Laureaat
 • K.F. De Moedige Vrienden Grimbergen, fanfare, afdeling uitmuntendheid 83,33 %
 • K.F. De Ware Vrienden der Eendracht Malderen, fanfare, afdeling uitmuntendheid 85 %
 • K.F. Vreugdegalm Linter, fanfare, afdeling uitmuntendheid 86,33 %, Laureaat
 • KF.. Sint-Martinusfanfare, fanfare, afdeling ere 80 %
 • K.F. Sint-Cecilia Londerzeel Centrum, fanfare, afdeling ere 91,5 %
 • K.F. Willen is Kunnen Zemst-Laar, fanfare, afdeling ere 92,83 %, Laureaat

 

26 september 2010 : Fanfare Vreugdegalm bestaat 65 jaar

 

Copyright © Johan Verhaegen